11 marraskuuta, 2010

Don't try to understand me

Ah, kun ihanaa. Päässä vippaa, mahassa lojuu mm. Raxin lounas, Makuunin irtokarkkeja ja Taffelin chilipähkinöitä. Väsyttää. Tahtoisin simahtaa tuohon Mentalistin ääreen. Varmastikin upein tunne maailmassa.
Ja upea oli myös leffa. Napapiirin Sankarit oli hieno, hauska, nolo ja "tunteita herättävä" (ainakin siitä kaikesta tirskunnasta päätellen, kun Kari Ketonen vetää housut nilkkoihin). Minulla tuppaa olemaan jonkinlainen Pääsy Kielletty- kyltti suomalaisille leffoille. Napapiirin sankarit meni siitä läpi, ja kovaa menikin. Se muutti ennakkoluuloni suomalaisista elokuvista.
Tai ehkei nyt sittenkään.
Ennen elokuvaa mainostettiin jos jonkinmoista, Vareksen joulupukkitarinaa (trailerihan alkaa hirtetyllä joulupukilla. Oli muuten aika siisti, kun sillä oli vielä silmät auki)  ja jotain, jossa ihmiset ryyppäävät ja  yrjöävät. Anteeks, ei uppoa minuun.

Eli siis, suomalaiset leffat eivät vieläkään ole löytäneet tietä sydämeeni. No oli miten oli, Napapiirillä oli upea meininki, selviytymistarina miehestä, joka rakastaa vaimoaan (avovaimoa?) niin paljon, että aikoo kaikkia luonnonlakeja ja järjen ääniä uhaten hankkia DIGIBOXIN. Jannena toimiva Jussi Vatanen hautautuu lumeen, herää eloon, sahaa avannon, hukkuu, tappaa poron (tökkimällä. "No tökhi sitä johtenki!"), saa värikuulakivääristä selkäänsä, melkein onnistuu harhauttamaan poliisit, saa rahaa, menettää rahaa, pesee takseja oksennuksista, ostaa digiboxin, tuhoaa digiboxin. Kaikki tuo, ja paljon enemmänkin, saatetaan toimeen bestisten, Kapun (Pääkkönen) ja Räihäsen (Timo Lavikainen) kanssa. Kaikki tuo vain yhden naisen tähden.

PItää vielä lisätä, että plussaa tuli ihanasta murteesta, millä ne puhu, ja siitä, että kaikki tapahtui 24 tunnin sisällä. Mukamas :--D

Kaunis tarina, eikö? Dome Karukoski on kyllä tehnyt kaikkensa tähän elokuvaan. Kumarran syvään. Niin syvään, että pää kupsahtaa lattiaan ja painun nukkumaan.


2 kommenttia:

Pinja kirjoitti...

Pakko sanoa että sait minutt kyllä kiinnostumaan tästä leffasta...ja harvinaista sinänsä; suomalainen elokuva sentään. Niistä en kyllä perusta, mutta jos sitä kerran kokeilisi? Mielenkiintoinen teksti, thank you Hooter :))

MC kirjoitti...

Sinne vaan, kun ne saa hyvät rahat tästä leffasta, niin voidaan toivoa lisää onnistuneita kotimaisia leffoja :D
Ja muutenkin ympäriinsä oon lukenu kommentteja ja mielipiteitä tosta leffasta, ni hyyvähän ne kaikki toitottaa :). Josko vaikka menestyis ulkomaillaki!