05 tammikuuta, 2012

Finally I can see you crystal clear

Löysin uuden intohimon.



HOT CHOCOLATE <3


Kaikki alkoi noin viikko sitten Belgiassa, Brysselissä. Atomiumin ohi kuljettuamme, hyisessä ilmassa käveltyämme, pistäydyimme kahvilaan lämmittelemään.
Quest-ce que vous voulez?
Jaa, mitä sitä nyt ottaisi. Limsan? Äh, hytisen jo valmiiksi.
Ehkä en sittenkään ota yhtään mitään...
Mutta hei, Belgia. Mitä belgiasta tulee mieleen? Paitsi Tintti ja euroopan pääkaupunki Brysseli, niin myös itse Chocolat!

One hot chocolate for me, please.

Ei se mitään maailmanmahtavaa höyryävää kaakaota kermavaanhdon ja kanelitangon kera ollut, mutta silti hyvää ja lämmitti mukavasti sisäelimiä.
Seuraavat päivät vietin tämän nestemäisen suklaan hurmiossa. Kuumana, kylmänä, ennen ruokaa ja sen jälkeen. Kotona, autossa ja vielä lentokoneessakin.

Tässä parin päivän kuluessa on tainnut tapahtua niin, että vaatimustasoni kaakaon laatua kohtaan on laskenut. Se taitaa olla vähän sama juttu kuin kahviholisteilla;  kahvia on pakko saada, aivan sama minkä hintaisena, näköisenä tai hajuisena. Maanantaina halusin kovasti kaakaota, mutta vilkaistessani kaappiin katseeni ei vain millään tavoittanut mitään edes O'boyn kaltaista. Miksipä sitä olisi ollutkaan, ei meillä kukaan ole juonut kaakaota vuosiin. Siirryin tutkimaan seuraavaa kaappia, josta löytyi sentään paketti leivontakaakaota, mitä olen käyttänyt lähinnä muffinseihin. Tyhjensin pohjat lämpimän maidon sekaan, ja ihan juotavaahan siitä tuli.
 Kunhan olin ensin lisännyt reilusti sokeria.


Vietettyäni tänään hupaisan lounas-päivällisyhdistelmän kultaisessa Raxissa, huomasin ensimmäistä kertaa elämässäni kaataneeni Raxin kaakaota kurkusta alas. Vähän jäätelökokkareita sekaan ja lisäsokeri, ja eikun nomnom.
Parasta kaakaossa on kuitenkin se tuoksu; hurmaava, pehmoinen, pienellä pistolla höystettynä. Saa minut myhäilemään onnellisena.

Adele - Rolling In The Deep


Niin vahva, kaunis ja koukuttava ääni, ainoa laatuaan. Plussana laulujen takaa kurkottava kaunis tarina.

Ei kommentteja: