08 maaliskuuta, 2011

Look who just walked in the place, Dead and stuffy in the face

Eilen aamulla heräsin taas yhteen sellaiseen. Uneen, jossa oli pelkoa, ahdistusta, verta ja tuttuja ihmisiä. Painajaiseen. Pitkiin aikoihin en ole nähnyt niitä ollenkaan, jos sitä viime viikkkoista ei lasketa.

Heräsin siis sinä aamuna puoli viideltä. Heräsin, koska en enää kestänyt sitä huutoa ja verta. Huomasin, että olin ottanut sinne unimaailmaani aika paljoin vaikutteita Yön ritarista, jonka olin juuri kattonut pari päivää sitten. Siis että eräältä pojalta mm. viilletttiin suu auki.
Oli oikeasti karmiva uni. Täynnä ihmisiä, jotka kuiskaili ja salaili kaikenlaista. Ahdistavaa.

Olein joko tosi viisas, tai sitten pelkuri, kun karkaan aina tuollaisista unista. Osaa sen hyvin. Repäisen vain silmät auki. Usein se on tosi helppoa.

Mutta kun on kerran herännyt, on vaikeampi nukahtaa uudestaan. Kun tajusin, että kouluun tarvitsisi herätä vasta paljon myöhemmin, kävin ensin käytävässä kävelyllä, ja sitten vessaan ja keittiön kautta takaisin sänkyyn. Kun hengitykseni oli tasaantunut (joooo, hengästyin hiippaillessa pimeässä talossa) suljin silmät. Tiedättekö, joskus toivoisi, että unet seisoisivat kuin leffahyllyssä. Ne olisivat kuin elokuvia ilman nimeä tai takakansitekstejä. Kansikuvan avulla pitäisi valita se, minkä tahtoo nähdä.
 Kun olin sulkenut silmät, näin ensimmäiseksi rotevan miehen ja naisen seisovan vierekkäin. Nainenkin oli miellyttävän näköinen. Ajattelin, että tämäpä hyvä, tälläinen rauhallinen uni onkin sopiva sen edellisen ahdistuksen jälkeen.

Ja mitä kävikään. Ulkonäkö petti. Kuulin, kun mies sanoi että: "Hyvinhän se pysyy", jolloin naisen naama muuttui nyrpeäksi, ja se löi miestä takaraivoon. Kas kummaa, miehen niskasta paljastui kamalat jättiläistikit, ja pää tipahti miehen harteilta. En jäänyt odottamaan seuraavia näkymiä, vaan räväytin silmät auki. Taas olin hereillä.
 Yritin nukahtaa saman tien uudestaan, toivoen jotain kauniimpaa unta, mutta taas oli kakku päältä kaunis, vaan sisältä silkaa myrkkyä. Ensin näin mukavan elokuvasalin (elokuvasalit on mukavia), pian siellä tapahtui kidnappaus. Tai jotain se tapaista. Unimaailmat ovat tunnetusti sekavia.

Jossain vaiheessa sitten kai nukahdin kunnolla. Aamulla väsytti, mutta mitäs outoa siinä on, kun on maanantaiaamu ja ollut juuri kaksi viikkoa pois koulusta, ensin tetissä ja sitten lomalla.

Ei sujunut kyllä ensimmäinen päivä loman jälkeen kovin hyvin, mutta mitäpä siitä valittelemaan. Unohdin kaapinaavaimen, mikä oli sikäli hieno temppu, että olin jättänyt lomaksi kaikki kirjat sinne lokeroon. Onneksi ensin oli liikuntaa (hienosti meni sekin, jäädytin nilkat lumihangessa). Seuraavan tunnin olin ilman kirjoja, sitten katsottiinkin vain elokuvaa, ja sitten piti lähteä hammaslääkäriin.

Voisin vielä kirjoittaa, kuinka unohdin lapaset ruotsinluokan patterille, liukastuin tiellä tai ainakin sata muuta juttua, jotka sain eilen aikaan, mutta sitten tästä jutusta tulisi liian pitkä, eikä kukaan jaksaisi lukea tätä.
Btw, saa kommentoida!!! Kirjoittakaa minulle kommenttiboksiin, te ihmiset. Kirjoittakaa, mitä vain! Piristää aina päivää.

Tuli muuten ikävä Heath Ledgeriä, taas.
Kuva

5 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Näitä sun tekstejä on aina kiva lukee :-)!

//tää mun kommentti ei nyt varmaa piristäny sun päivää kauheen mullistavasti, mut ei se mitään :-DDD

Tiia kirjoitti...

Hih, jos mieki sitte vaikka kommentoisin jotain ;) Mie oon ihan päinvastanen unien näkijä: vaikka ois miten kamala ja ahdistava uni niin en herää siihen. Ainakaan kovinkaan usein, joskus muistan heränneeni silleen hengästyneenä ja hiestä märkänä johonkin uneen, mutta se on tosiaan hyvin hyvin harvinaista miulle. Mutta ehkä ihan fiksua että ei jää kattomaan niitä inhottavia painajaisia vaan herää. Pääsee helpommalla. :D

MC kirjoitti...

Ah kiitos, teille kummallekin. Tietäisittepä, kuinka leveässä virneessä mun naama nyt on :D

Lotta, kiitos <3 :)

Tiia, kommentoi vaan useammin, tai no, jos mä vaikka kirjoittaisin useammin :D. Tosiaan, unesta herääminen on joskus aika kätevä taito. Välillä jää vaan mietityttämään, että mitäköhän sitten olisi VOINUT tapahtua... ;)

Tiia kirjoitti...

Voisin kommentoidakin useammin, ihan totta... ;) Tehdään sopimus että sie kirjottelet enemmän niin mie aina sitä mukaa kommentoin. :D Haha.

Joo se voi muuten olla tosi häiritsevää! Unissa kun tapahtuu aina niin outoja asioita ettei ikinä voi tietää mitä tapahtuu.

...On muuten tosi kivaa lukee siun blogia kun tykkäät niin kivoista asioista! ;D

MC kirjoitti...

Deal! Minä kirjoitan, sinä kommentoit

Ja kiitos kehuista :))