30 maaliskuuta, 2011

Smile though your heart is aching

Pyynnöstä listaan kymmenen asiaa, jotka saavat minut hymyilemään :)

Auringonpaiste
Toisen ihmisen hymy
Michael Jackson (ja hyvä musiikki yleensä)
Onnistumiset, sekä omat että ystävien
Hyvä ruoka
Hiljaisuuteen herääminen
Aina yhtä nokkela pikkusiskoni
Oudot/ tavallisuudesta poikkeavat asiat
Lukijoiden kommentit
Elämä

Niitä olikin vaikeampi listata kuin luulin. En osannut laittaa niitä tärkeysjärjestykseen, joten päätin olla numeroimatta ollenkaan.
Mutta hymystä tulee automaattisesti mieleen eräs laulu...

Michael Jackson - Smile (by Charlie Chaplin)
 
Through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You'll find that life is still worthwhile
If you just smile...
That's the time you must keep on trying
Smile, what's the use of crying

25 maaliskuuta, 2011

Really Just A Waste Of Time

Kun tänään tulin kotiin, huomasin talossamme jotain erikoista. Siellä oli joku kotona. Siellä hääräsi joku. Se joku imuroi. Se joku oli äiti, jolla oli vapaapäivä.
 
10 asiaa jotka kertovat, että äidilläni on vapaapäivä

1. Lehti on haettu jo aamulla (mistä tiedän että aamulla? Koska mainoksia ym. ei ole pöydällä)
2. Hän imuroi (enkä minä, tai kukaan muukaan)
3.Hän on käynyt "keskustassa" kaupoilla, ja ostanut sieltä kasapäin suklaata (kuka tietää, missä on kuntamme keskusta? Ei kukaan, sitä ei ole)
 4. Hän tekee ruokaa, joka vaatii monta eri valmistusvaihetta
 5. Pikkusisko on kyyditty opinahjoonsa
 6. Pikkusisko on kyyditty pois koulustaan
7. Olemme menossa illalla vieraille
 8. Sänkyni on pedattu
 9. Hän on kiltti (mikä ei ole kovin ihmeellistä kylläkään...)
10. Hän leipoo
(tätä tapahtuu normaalisti vain joulun alla tai syntymäpäivien yhteydessä)


Minulla ei oikeasti ollut parempaakaan tekemistä, kuin listata nuo turhuudet teidän nähtäväksenne.

Btw, listat on hauskoja. Listaan aina kaikenlaista... Ostoslistoja, näyttelijälistoja, elokuvalistoja, Tänään olen onnellinen, koska- listoja ja listoja asioista, jotka saavat minut hymyilemään tai turhautumaan. Ihan mitä vaan voi listata. Vaikka sateenkaaren värejä.

16 maaliskuuta, 2011

Yesterday you told me 'bout the blue blue sky

Ommm mitä tunteita kevät saakaan aikaa minusa n__n

Tuo aurinko on lumoava. Sen jokainen säie nostaa minut askeleen korkeammalle. Sen loputon valo auttaa näkemään kaiken sen, mikä on ollut harmaiden talvipäivien ajan varjossa. Se on kaunis. Se on suloinen. Se on armoton. Sitä on kaivattu, ja nyt se on palannut, entistä ehompana.
Auringosta hehkuu voimaa, joka saa minut tuntemaan... no, tunnen olevani kokonainen.

Asfaltti. Sisälläni kihisee, kun kuulen taas sen lähes äänettömän äänen: tap. Ei nirskuntaa, narskuntaa, ei edes rahinaa. Vain yksinkertainen, hiljainen tap.
Sulavan lumen alta paljastuva asfaltti suorastaan huutaa koskettamaan siihen.Se huutaa kangastennareita. Se huutaa nimenomaan minun Adidas Honeytani.

Niskahan tässä tulee kipeäksi, kun taivas on noin hienon sininen. Välillä kävelen pää kenossa, lumoutuneena siitä väristä.

Ja se RUOHO! Vielä ihan keltaista, nuutunutta, lumen lamauttamaa. Mutta tiedän, että pian se on vihreää, elävää ja lämmintä. Aamuisin ruohonkorret kantavat kastepisaroita, päivisin se toimii pehmeänä makuualustana. Pian saan taas nauttia ruohotahroista farkkujen polvissa.
Onneksi äiti on oppinut pesemään ruohopolvet pois. Puhtaisiin farkkuihin on aina hauskempi hankkia uusia tahroja ;).

Ja sitten tämä kliseiden klisee, LINNUT LAULAA. Ihan totta, jo viikkojen ajan olen yrittäny löytää uusia säveliä ulkoa. Ja joka päivä niitä on enemmän. Elämämme taustamusiikin orkesteri saapuu kaupunkiin, sateenkaaren kaikissa väreissä! Jipiajee

Vaikka pakkasaamut vielä masentaakin (perjantain matikankokeesta puhumattakaan) niin olen kärsivällinen. Ei, siis, yritän olla. Lunta on vielä takapihalla ihan pirukseen, eikä se siitä ihan heti katoa.
Ja päätin juuri kulkea toppatakissa vaikka vappuun asti. En tahdo, että käy niin kuin viime keväänä: olin liian innokas siirtymään kevättakkiin, joten ne ihanimmat, valoisimmat ja ensimmäiset tennarikelit olin sisällä kipeänä, nenä vuotaen, nessupaketti kourassa.

Tähän loppuun olisin halunnut lisätä kuvan keväästä, mutta mun kamera on mystisesti kadonnut sen Heureka- reissun jälkeen. Hyllyltä löytyi vain tyhjä kamerakotelo :D
Mutta hei.. onhan mulla viime vuoden kevättä vielä arkistossa ;)


Pitää joku päivä löytää se kamera ja lähteä kattelemaan kevättä.

10 maaliskuuta, 2011

Get your dreams up off the ground

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

Olen ihan loputtoman onnellinen tämänpäiväisen jälkeen. Ensimmäistä kertaa elämässäni laskettelin. Joka vuosi koulussa, talviurheilupäivän aikaan, minulla on ollut mahdollisuus. Mutta ainahan näitä syitä löytyy: en mä osaa, en uskalla, ei oo rahaa. Tai sitten sanoin vaan tottumuksesta: ei. En ole koskaan lasketellut, enkä siis laskettele.
Viime vuonna pääsin näkemään sitä läheltä, kun leikin "reportteria" joka teki juttua koulun laskettelureissusta. Silloin hyppäsin jopa monoihin, koska hyvä toimittajahan kokeilee myös itse, jotta osaa kirjoittaa sitten siitä ;). Ei sitä kuitenkaan laskemiseksi voinut laskea (laskea laskemiseksi, heh), se oli vain säälittävää matelua sukset jalassa, lasten pulkkamäessä.

Mutta tänä vuonna. VIHDOIN. Uskalsin. Ja kyllä kannatti.
Alussa en tahtonut laskea kuin siinä kaikkein loivimmassa mäessä. Kun kaveri pyysi minua siihen oikeaan, isoon mäkeen, olin ihan kuset housussa. Suorastaan peloissani. Naurahdin hermostuneesti. Enhän minä tuohon hissiin osaa mennä. Enhän minä voi laskea tuota mäkeä. Sehän on... Valtava.

Siinä sopertaessani armoa, sisälläni asuva ukko nimeltä Ylpeys, nousi ylös ja kysyi, että mitä ihmettä minä sitten teen siellä sukset jalassa? Eikö tarkoituksenani ollut vihdoinkin kokeilla laskettelua?

Ja pian seisoinkin mäessä, etukeno päällä. Laskin. Kerron siitä nyt kuin se olisi ollut maailman mahtavin asia, mutta kyllä se sillä hetkellä siellä mäen päälle päästyäni oli aika lailla maailman tärkein asia.

Kun muuri oli murrettu, lasi rikottu, pääsin vauhtiin. Vietin ihanan päivän. Nauroin nauramisen ilosta. Join kaakaota. Sain viestin, joka kertoi, että pian näkisin kauan ikävöimäni ihmisen. Kotimatkalla silmät lupsahtelivat kiinni nojatessani bussin ikkunaan. Puhuin omituisia. Mietin asioita, jotka ovat jo historiaa. Tepastelin hymy huulillani kotiin. Kotiin tultuani nukahdin. Olin onnellinen.

Eminem - Who knew

08 maaliskuuta, 2011

Look who just walked in the place, Dead and stuffy in the face

Eilen aamulla heräsin taas yhteen sellaiseen. Uneen, jossa oli pelkoa, ahdistusta, verta ja tuttuja ihmisiä. Painajaiseen. Pitkiin aikoihin en ole nähnyt niitä ollenkaan, jos sitä viime viikkkoista ei lasketa.

Heräsin siis sinä aamuna puoli viideltä. Heräsin, koska en enää kestänyt sitä huutoa ja verta. Huomasin, että olin ottanut sinne unimaailmaani aika paljoin vaikutteita Yön ritarista, jonka olin juuri kattonut pari päivää sitten. Siis että eräältä pojalta mm. viilletttiin suu auki.
Oli oikeasti karmiva uni. Täynnä ihmisiä, jotka kuiskaili ja salaili kaikenlaista. Ahdistavaa.

Olein joko tosi viisas, tai sitten pelkuri, kun karkaan aina tuollaisista unista. Osaa sen hyvin. Repäisen vain silmät auki. Usein se on tosi helppoa.

Mutta kun on kerran herännyt, on vaikeampi nukahtaa uudestaan. Kun tajusin, että kouluun tarvitsisi herätä vasta paljon myöhemmin, kävin ensin käytävässä kävelyllä, ja sitten vessaan ja keittiön kautta takaisin sänkyyn. Kun hengitykseni oli tasaantunut (joooo, hengästyin hiippaillessa pimeässä talossa) suljin silmät. Tiedättekö, joskus toivoisi, että unet seisoisivat kuin leffahyllyssä. Ne olisivat kuin elokuvia ilman nimeä tai takakansitekstejä. Kansikuvan avulla pitäisi valita se, minkä tahtoo nähdä.
 Kun olin sulkenut silmät, näin ensimmäiseksi rotevan miehen ja naisen seisovan vierekkäin. Nainenkin oli miellyttävän näköinen. Ajattelin, että tämäpä hyvä, tälläinen rauhallinen uni onkin sopiva sen edellisen ahdistuksen jälkeen.

Ja mitä kävikään. Ulkonäkö petti. Kuulin, kun mies sanoi että: "Hyvinhän se pysyy", jolloin naisen naama muuttui nyrpeäksi, ja se löi miestä takaraivoon. Kas kummaa, miehen niskasta paljastui kamalat jättiläistikit, ja pää tipahti miehen harteilta. En jäänyt odottamaan seuraavia näkymiä, vaan räväytin silmät auki. Taas olin hereillä.
 Yritin nukahtaa saman tien uudestaan, toivoen jotain kauniimpaa unta, mutta taas oli kakku päältä kaunis, vaan sisältä silkaa myrkkyä. Ensin näin mukavan elokuvasalin (elokuvasalit on mukavia), pian siellä tapahtui kidnappaus. Tai jotain se tapaista. Unimaailmat ovat tunnetusti sekavia.

Jossain vaiheessa sitten kai nukahdin kunnolla. Aamulla väsytti, mutta mitäs outoa siinä on, kun on maanantaiaamu ja ollut juuri kaksi viikkoa pois koulusta, ensin tetissä ja sitten lomalla.

Ei sujunut kyllä ensimmäinen päivä loman jälkeen kovin hyvin, mutta mitäpä siitä valittelemaan. Unohdin kaapinaavaimen, mikä oli sikäli hieno temppu, että olin jättänyt lomaksi kaikki kirjat sinne lokeroon. Onneksi ensin oli liikuntaa (hienosti meni sekin, jäädytin nilkat lumihangessa). Seuraavan tunnin olin ilman kirjoja, sitten katsottiinkin vain elokuvaa, ja sitten piti lähteä hammaslääkäriin.

Voisin vielä kirjoittaa, kuinka unohdin lapaset ruotsinluokan patterille, liukastuin tiellä tai ainakin sata muuta juttua, jotka sain eilen aikaan, mutta sitten tästä jutusta tulisi liian pitkä, eikä kukaan jaksaisi lukea tätä.
Btw, saa kommentoida!!! Kirjoittakaa minulle kommenttiboksiin, te ihmiset. Kirjoittakaa, mitä vain! Piristää aina päivää.

Tuli muuten ikävä Heath Ledgeriä, taas.
Kuva